Kurum Adı : Cansan Ortaokulu
WEB Adresi : http://cansanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Cd.

VİZYON
Cansan İlköğretim Okulu olarak biz; Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna; Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın, demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; Bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; kahraman ecdadımız, geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca, “öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir.

MİSYON
Misyonumuz Anayasamızın başlangıcında yer alan temel ilkelere uygun, Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda, Gelişen teknolojiyi yakından izleyerek iyinin ölçüsü yoktur düşüncesiyle, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, Bilgiye kolayca ulaşabilen,yeni bilgiler üretebilen,ürettiğini paylaşabilen, uygulayabilen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak için, VARIZ...

BAŞARILAR
2011-2012 döneminde 3 Fen Lisesi, 8 Anadolu Öğretmen Lisesi, 20 Anadolu Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi, 8 bursluluk kazanılmıştır

Öğretmen Sayısı : 20
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 465
Öğretim Şekli : NormaL eĞİTİM
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8:30-16:10
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : YOK
Isınma Şekli : Kalorifer ile ısınılmaktadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Bahçe İlçe Merkezine 1 km, Osmaniye İl Merkezine 35 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Karayolu ve Demiryolu ulaşımı vardır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :