OSMANİYE / BAHÇE - Cansan Ortaokulu

Cansan Ortaokulu

Cumhuriyet Mah. Necati Akcağlılar Cad. No46/2
Vizyon
Cansan Ortaokulu olarak biz; Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna; Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın, demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; Bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; kahraman ecdadımız, geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca, “öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir.
Misyon
Misyonumuz Anayasamızın başlangıcında yer alan temel ilkelere uygun, Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda, Gelişen teknolojiyi yakından izleyerek iyinin ölçüsü yoktur düşüncesiyle, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, Bilgiye kolayca ulaşabilen,yeni bilgiler üretebilen,ürettiğini paylaşabilen, uygulayabilen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak için, VARIZ...
Başarılar
2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde 5 öğrenci Fen Lisesi, 10 öğrenci ise bursluluk sınavını kazanmıştır.
Öğretim Şekli :NormaL EĞİTİM
Kalorifer ile ısınılmaktadır.
Karayolu ve Demiryolu ulaşımı vardır.
Bahçe İlçe Merkezine 1 km, Osmaniye İl Merkezine 35 km uzaklıktadır.